Svíčková z králíka

1 králík
sůl
1 sklenice halali
cibule
slanina
2 bobkové listy
4 kuličky pepře
3 kuličky nového koření
trochu vývaru
smetana
kousek másla
citron+cukr
hladká mouka
Králíka naporcujeme, prošpikujeme, osolíme a poskládáme do pekáčku, přidáme koření a nakrájenou cibuli. Na králíka nalijeme halali. Uložíme přes noc do ledničky. Druhý den přilijeme trochu vývaru a upečeme do měkka, během pečení porce králíka obrátíme. Měkkého králíka vyjmeme a všechno z pekáče ( seškrábneme i připečené části ) vlijeme do mísy a rozmixujeme dohladka. Přecedíme do kastrolu, přidáme smetanu rozmíchanou s troškou mouky a provaříme. Podle chuti přidáme trochu citronové šťávy a cukru a nakonec přidáme plátek másla.
Pokud nechceme použít halali, můžeme k porcím králika dát nakrájenou kořenovou zeleninu , koření a zalít uvařeným lákem a nechat uležet. Lák- asi 1 l vody , 2-3 lžíce octa, 5 lžic cukru, 2 lžičky soli, a svaříme. Vychladlý lák nalijeme na králíka.

Total Page Visits: 42 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.