Telecí ossobuco

4 ks telecí kližka s morkovou kostí (asi po 200 g)
1 větší šalotka
kousek porku
4 stroužky česneku
olivový olej
30 g másla
hladká mouka
asi 400 g rajčat v plechovce
300 ml bílého vína
1 l masového vývaru
sůl a pepř
Gremolata:
2-3 str. česneku
hrst hladkolisté petrželky
kůra z jednoho citronu
Porce masa na okrajích nařízneme , osolíme, opepříme a ovážeme potravinářským provázkem. Obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a po obou stranách maso opečeme, pak ho přendáme do pekáče a do výpeku přidáme máslo, přidáme nakrájenou šalotku a porek, pak přilijeme víno, konzervovaná rajčata, vývar, sůl a pepř. Alkohol necháme odpařit a vše chvíli povaříme, pak směs vlijeme na maso a dáme do trouby přikryté pokličkou. Pečeme na 170 st. asi 2 hodiny. Před koncem pečení posypeme maso gremulátou a necháme ještě asi 5 minut v troubě. Trochu gremuláty si necháme na posypání na talíři.
Gremuláta:
Nastrouháme citronovou kůru a smícháme s prolisovaným česnekem a na jemno nasekanou petrželkou.

Podáváme s šafránovým rizotem, bramborovou kaší nebo těstovinami.

Total Page Visits: 22 - Today Page Visits: 6

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.