Hovězí vývar II.

Jak  uvařit z hovězích žeber dobrý vývar.

500 g hovězího žebra

150 g polévkové zeleniny (mrkev, petržel, celer)

sůl

asi 2,5 litrů vody

 

Žebro dáme do hrnce se studenou vodou a přivedeme k varu a při mírném probublávaní vaříme do změknutí masa. Po jeho uvaření dáme polévkovou zeleninu, posolíme a uvaříme do měkka. Mezi tím si uvaříte polévkové nudle a připravíte zavářku, třeba játrové či masové knedlíčky.

Když je zelenina měkká, vložíme knedlíčky a obrané, na kousky potrhané maso ze žeber a chvilku povaříme a dochutíme solí, pepřem.

 

 

 

Total Page Visits: 36 - Today Page Visits: 2

2 komentáře “Hovězí vývar II.

  1. Děkuji za uznání. Že je čirý není tím, že se odebírá pěna, ale tím že se opravdu musí vařit tak, aby vývar prudce nebublal, jen jemně probublával.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.