Tažený kuřecí vývar s krupicovými knedlíčky

2 kuřecí skelety
olej
sůl
nové koření
celý pepř
bobkový list
cibule česnek
kořenová zelenina
Kuřecí skelety rozpůlíme a zlehka potřeme olejem a trochu osolíme, rozložíme na pekáč, přidáme celou očištěnou kořenovou zeleninu , rozkrojenou hlavičku česneku a vše upečeme do jemně zlatova. Pak vše vložíme do hrnce , zalijeme studenou vodou , přidáme sůl a koření , omytou cibuli i se slupkou , česnek a bez pokličky vývar táhneme asi 3 – 4 hodiny. Nesmí bublat , vaříme na malém ohni. Vše přecedíme ,ochutíme solí ,  obereme maso z kostí a vložíme do vývaru. Přidáme zeleninu a knedlíčky.
Krupicové knedlíčky
asi 80 g krupice
1 vejce
1 lžička másla
2 lžičky vody
nasekaná petrželka nebo pažitka
Pomocí dvou lžiček vytvarujeme knedlíčky a vložíme do vroucí polévky.
Total Page Visits: 32 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.