Loupáčky

Těsto
250 ml. vlažného mleka
60 g sádla(roztopené)
60 g cukru kr.
30 g droždí
1 žloutek
300 g hladké mouky
200 g poloh.mouky
0.5 kl solí
2 PL medu
Já těsto dělám v domácí pekárně ale kdo nemá tak klasicky.

Uděláme si kvásek z trošky vlažného mleka kvasnic a lžičky cukru. Do misy prosejeme hl.mouku a polohrubou, přidáme ostatni suroviny. Med a sádlo rozpustit ale nelit horké do mouky. Přidáme vzešlý kvásek a mícháme v robotu na pomalé otáčky aspoň 10 minut , prostě dokud není těsto vláčné. Když je moc lepivé přidáme trochu mouky a když zase moc husté tak přilijeme vlaž .mleko.A necháme vykynout těsto . Až je nakynuté (zdvojnásobí svůj objem), tak naděláme bochánky a ty ještě necháme 10 min nakynout a potom je válečkem rozvalíme z každého placku a srolujeme do pevného rohlíku. Dáme na plech s peč.papírem a necháme ještě 20 až 30 minut kynout, potřeme žloutkem a posypeme mákem. Pak dáme do rozehřáté trouby a pečeme při 170°C asi 15 minut. Z této dávky je 18 ks po 55 g.

Total Page Visits: 27 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.