Chléb bílý


Co budete potřebovat?
530 g hladké mouky
420 ml vody
40 g čerstvého droždí
1 ČL soli

Jak na to?
Nejprve si v malém množství teplé vody rozpusťte čerstvé droždí.
Jakmile Vám vznikne kvásek, přidejte i zbytek vody a po malých částech začněte pomalu přidávat i hladkou mouku.
Pomocí lžíce si vypracujte hladké těsto na chleba.
Těsto je třeba nechat chvilku odpočinout, proto ho přikryjte utěrkou a odložte stranou na cca 15 minut.
Mezitím si předehřejte troubu na 220 °C
Jakmile budete mít těsto vykynuté, pokuste se z něj vytvarovat bochník chleba.
Bochník poté umístěte na plech předem vyložený pečícím papírem.
Pečte v předem vyhřáté troubě po dobu cca 30 minut.
Total Page Visits: 25 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.