Špagetová dýně, boloňská omáčka.

Dýni tedy opatrně rozkrojte (slupka je dost tvrdá) a vydlabejte.

Dýni vydatně osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem. Otočte řezem dolů a dejte péct do trouby předehřáté na 180°C na 30 minut.

Stejně tak dlouho by vám měla zabrat příprava Boloňské omáčky.

Na oleji orestujte cibuli a česnek s řapíkatým celerem. Přihoďte maso a zatáhněte ho.

Mrkev si nastrouhejte nahrubo a opečte ji společně s masem, zeleninou a protlakem.

Restujte tak tři minutky a vmíchejte drcená rajčata a trochu vody. Ochuťte solí, pepřem a nechte pod pokličkou dusit. Vodu dolévejte postupně, vždy když se vyvaří. Jen tak se vám zelenina v omáčce krásně rozdusí a zároveň ji přirozeně zahustí.

Těsně před koncem vmíchejte bylinky jako jsou bazalka, oregáno, petržel …

Upečenou dýni vytáhněte z trouby, otočte a pomocí vidličky oddělte vlákna od sebe.

Ještě horké nandejte na talíř, přelijte vydatně omáčkou a posypte parmazánem.

Dobrou chuť!

Total Page Visits: 41 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.