Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky

Nejdříve dám do trouby tak na 20 minut péct nasucho hovězí kosti, morkovou kost, hovězí na polévku – podle toho co mám. Pak přendám do hrnce zaliju “studenou” vodou, přidám koření (pepř, nové koření, bob.list) cibuli a vývar pomalu táhnu 5 i více hodin – musí jen probublávat a dolévat pouze studenou vodou. Pak přecedím a dodělám –  přidám zeleninu a nudle (kdo chce uvaří si zvlášť a pak přidá do polévky) a drožďové knedlíčky. Ty udělám tak, že si rozpustím alespoň 3 kostky droždí na másle a vliju do připravené strouhanky. Přidám vajíčko, 3 lžíce mléka, sůl, pepř, petrželku a udělám hmotu, z které “koulím” knedlíčky. Pokud se knedlíčky drolí,  přidám pár lžic vývaru, musí být vláčné.

Total Page Visits: 90 - Today Page Visits: 2

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.