Jahodové řezy

4 vejce
200 g pol.mouky
200 g cukru krup.
4 PL vody

Náplň
250 g tvarohu (kostka)
250 ml. šlehačky (33%) +2 ztužovače šlehačky
1 kelímek zakysané smetany
Cukr podle chuti.
Jahody, červené želé v prášku (Já dala polskou galaretku)
Vyšlehat bílky na tuhý sníh, žloutky s cukrem, postupně přidat vodu , mouku. Vše vyšleháme a na konec vmícháme sníh, dáme na vymazaný a vysypaný plech do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C tak 15-20 minut.  Mezitím si uděláme krém : Vyšleháme tvaroh, šlehačku a zakysanou smetanu, přidáme cukr dle chutí a 2 ztužovače šlehačky. Upečený a vychladlý korpus namažeme jahodovou marmeládou, pak krémem na který  naskládáme jahody , které zalijeme želatinou a necháme vychladnout.

P.S. Aby želatina nestékala, uděláme po obvodu malý mantinel.

Total Page Visits: 26 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.