Lehounké piškotové řezy

Suroviny
Na těsto: • 4 vejce • 4 lžic vlažné vody • 150 g práškového cukru • 1 balíček vanilkového cukru • 90 g polohrubé mouky • 90 g solamylu • kypřicí prášek do pečiva
Na náplň: • 250 g jahod • 500 g polotučného tvarohu • 150 g práškového cukru • 1 vanilkový cukr • citronová kůra z 1/2 citronu 2 lžíce citronové šťávy • smetana ke šlehání 250 g (33%) zakysaná smetana 250 g • 1 balíček želatinového ztužovače za studena ( Dr. Oetker ) • 100 ml vody
Postup přípravy receptu
Celá vejce vyšleháme s vodou elektrickým šlehačem na nejvyšší obrátky do pěny cca 1 minutku.
Pak přisypeme cukry a vyšleháme ho husté, lesklé pěny.. cca 2 minutky.
Mouku, solamyl a prášek do pečiva přesejeme přes sítko a do vaječné hmoty zlehka a po částech vmícháme stěrkou nebo vařečkou.
Plech vysteleme papírem na pečení .
Těsto vylijeme na papír a stěrkou uhladíme. Dáme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme dorůžova cca 15 min.
Hned po upečení piškot pocukrujeme, přiložíme na něj čistý pečicí papír a obrátíme. Ten původně spodní papír opatrně odstraníme a piškot necháme zcela vychladnout.
A připravíme si náplň: tvaroh, zakysanku, cukry, citron. kůru i šťávu smícháme ručně nebo elektricky do hladké konzistence. Šlehačku vyšleháme do tuha.
Jahody nakrájené na drobné kousky přidáme do krému . dle návodu připravíme želatinový ztužovač za studena a vmícháme do tvarohu .
Tuhou šlehačku opatrně přidáme do tvarohové hmoty a všechno opět promícháme.
Krém natřeme na piškotový plát a dle fantazii ozdobit . Necháme minimálně 2 hodiny v chladu ztuhnout. Uvaříme si kávičku a popřejeme si dobrou chuť.

Total Page Visits: 29 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.