Tvarohové jahodové knedlíky

250 g tvarohu (já používám vaničkový), 1 vejce,  240 g polohrubé mouky,  2 – 3 PL oleje, špetka soli a uděláme těsto. Kdo chce může z těsta vyválet plát, ze kterého vykrajuje čtverečky, do kterých balí „ovoce“. Já si z těsta odkrojím kousek, který pak ručně vytvaruju do požadované velikosti a tloušťky a zabalím do něho jahůdku. Vaříme v mírně osolené vodě cca 15 – 20 minut dle velikosti knedlíků a tloušťce těsta. Po vyndání knedlíků z vody je mírně natrhneme vidličkou, nebo propícháme. Na talíři posypeme moučkovým cukrem, polijeme rozpuštěným máslíčkem a dozdobíme dle mlsnosti jazýčku – zakysanou smetanou, šlehačkou, posypeme kakaem, čokoládou…. PS – můj tatínek knedlíky miloval v hlubokém talíři zalité horkým oslazeným mlékem….

Total Page Visits: 58 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.