
250 g tvarohu (já používám vaničkový), 1 vejce, 240 g polohrubé mouky, 2 – 3 PL oleje, špetka soli a uděláme těsto. Kdo chce může z těsta vyválet plát, ze kterého vykrajuje čtverečky, do kterých balí “ovoce”. Já si z těsta odkrojím kousek, který pak ručně vytvaruju do požadované velikosti a tloušťky a zabalím do něho jahůdku. Vaříme v mírně osolené vodě cca 15 – 20 minut dle velikosti knedlíků a tloušťce těsta. Po vyndání knedlíků z vody je mírně natrhneme vidličkou, nebo propícháme. Na talíři posypeme moučkovým cukrem, polijeme rozpuštěným máslíčkem a dozdobíme dle mlsnosti jazýčku – zakysanou smetanou, šlehačkou, posypeme kakaem, čokoládou…. PS – můj tatínek knedlíky miloval v hlubokém talíři zalité horkým oslazeným mlékem….
Shlédnutí: 14
Komentáře