Vepřový sulc

1 koleno

2 l vody

1 cibule

3 stroužky česneku

1 lžíce soli

10 kuliček pepře

2 bobkové listy

5 kuliček nového koření

2 lžíce želatiny


Koleno důkladně omyjeme, dáme do hrnce a zalijeme vodou, přidáme cibuli, česnek, sůl a koření. Mírně vaříme cca 2 hod. (aby se maso oddělovalo od kosti). Měkké maso vyndáme, aby vychladlo. Vývar přecedíme, dochutíme solí a pepřem, přidáme v trošce vývaru rozpuštěnou želatinu. Vychladlé maso obereme od kosti a natrháme. Použijeme jen libové (pokud máte rádi tlusté, můžete trochu přidat). Na dno misek dáme trochu masa a zalijeme ochuceným vývarem. Dáme do lednice ztuhnou nejlépe do druhého dne.


Chcete-li sulc ozdobit, uvaříte mrkev, nakrájíte na kolečka a s nakrájenou okurkou, dáte na dno misek.

Total Page Visits: 67 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.