Hřebeny s ořechovou náplní

Těsto bez kynutí
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kostka droždí
1/4 l mléka
2 lžíce pís. cukru
600 g hl. mouky,
1 prdopeč
1/2 lžičky soli
2 dl oleje
2 vejce


POSTUP PŘÍPRAVY
Z vlažného mléka, cukru a trošky mouky uděláme kvásek. Mouku smícháme s prdopečem, osolíme, přidáme vykynutý kvásek, olej, vejce a vypracujeme vláčné těsto, které nenecháváme kynout.
Těsto rozdělíme na 20 dílů. Z každého dílku udělám kuličku, tu lehce rozválím, na kraj dám náplň a smotám do ruličky a tu z jedné strany naříznu ostrým nožem a trochu stočím . Pomažu žloutkem rozmíchaným v mléce . Peču na fólii ve vyhřáté troubě na 180°C cca 20 min. Z této dávky bude 20 ks. Když zchladnou pocukruji je, ke kafíčku výborné.


Náplň. maková, tvarohová, …. podle chuti .
Dnes mám s ořechovou naplní:
250 g mletých ořechů 200 ml mléka 50 g mletých piškotů 50 g medu 50 g cukru 1-2 lžíce rumu 1 bílek. Ořechy spaříme vřícím mlékem a přimícháme ostatní suroviny. Náplň je velice dobrá, tvárná a i v pečivu drží tvar.


 

Total Page Visits: 40 - Today Page Visits: 2

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.