Kynutý koláč s ovocem

Recept je na 2 plechy koláče  – jeden je málo 🙂 – 1/2 kg hladké mouky, 10 dkg másla (rozehřát), 10 dkg cukru, kostička droždí,  1/4 l mléka, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, špetka soli – necháme vzejít kvásek, zaděláme těsto a necháme vykynout. Těsto natáhneme na vymazaný plech a poklademe ovocem – my máme nejraději s rebarborou. Podle druhu ovoce můžeme přisladit cukrem a na závěr koláč posypeme žmolenkou. Okraje potřeme bílkem a dáme péct do předehřáté trouby cca 180 – 200 st. Pečeme do zezlátnutí okrajů koláče. Žmolenku si připravíme z hrnku hrubé mouky, hrnku cukru a kousku másla – vše dáme do mísy a rukama promačkáváme až vznikne krásná žmolenka.

     

 

 

Total Page Visits: 10 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.