Pizza

Těsto na domácí pizzu – 30 dkg hladké mouky, 8 dkg hrubé mouky, 2 žloutky, 2 dkg droždí (udělat kvásek), 1,5 dcl mléka, 8 dkg másla (rozehřát) a sůl – uděláme těsto a necháme vykynout. Těsto rozdělíme na 2 poloviny – vyjde na 2 plechy – já mám ráda slaboučké těsto o to vyšší náplň. Můžeme vyválet placky a přenést je na vymazaný plech. Já těsto na plechu vytahuju prstama. Na těsto rozetřeme kečup a poklademe tím, co máme rádi a co nám nabídne lednice…. Na pizzu můžeme nastrouhat sýr a zalít vajíčkem. Okraje potřeme bílkem a prvních 10 minut pečeme zprudka, pak dopékáme tak, aby byly „zlaté“ okraje.

   

Total Page Visits: 12 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.