Vepřová roláda s olivami


1 kg vepřové pečeně

250 g vepřového bůčku
250 g hovězího masa
sůl a pepř
česnek
1 vejce
trocha strouhanky
majoránka
5 stroužku česneku a + cibule k masu
kousek sádla
na potírání:
mletá paprika
sušený česnek
olej
do náplně.
olivy
1 červená paprika


Pečeni rozřízneme tak, aby vznikl plát, přes folii ho naklepeme, pak osolíme, opepříme. Bůček a hovězí maso umeleme na jemno, přidáme do něho sůl, pepř, česnek,majoránku, vajíčko a strouhanku. Dobře propracujeme a rozetřeme na plát masa. Poklademe na drobno nakrájenou paprikou a olivami. Pevně stočíme a svážeme potravinářským provázkem. Roládu ještě zvenku osolíme a zabalíme do alobalu. Vložíme do pekáčku a dáme do trouby, pečeme na 180 st, asi po hodině vybalíme roládu z alobalu, přidáme do pekáčku trochu sádla a z alobalu vylijeme do pekáčku šťávu z masa. Přidáme nakrájený česnek a cibuli na větší kusy. Papriku smícháme se sušeným česnekem a olejem a roládu několikrát během pečení potřeme a obrátíme. Pečeme ještě podle potřeby asi 40 minut.


Hotovou roládu vyndáme z pekáče, odstraníme provázek a zabalíme do alobalu, aby nevystydla. Výpek vysmahneme, seškrábneme připečený tuk,trošku zaprášíme hladkou moukou a podlijeme vodou, promícháme, provaříme a přecedíme.
Total Page Visits: 4 - Today Page Visits: 1

Jeden komentář u “Vepřová roláda s olivami

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.