Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou

Počet porcí: 1 klasický plech

Doba přípravy: 35-40 min


Suroviny:
1 rolička již vyváleného listového těsta
1 tvaroh v alobalu (250 g)
mohou být i 2 tvarohy, záleží na každém z nás
do jednoho tvarohu 1 lžíce mletého cukru + jeden žloutek švestky podle potřeby a velikosti


Na drobenku:
250 g krupice
150 g mletého cukru
80 g másla


Postup přípravy receptu:Listové těsto rozbalíme a i s papírem, ve kterém je zabalené, rozprostřeme na klasický plech.

Tvaroh vyšleháme s cukrem a žloutkem a natřeme jej na plát listového těsta.

Švestky omyjeme, přepůlíme a naskládáme na tvaroh tak, aby se pak daly krájet kostky.

Z krupice, cukru a másla uděláme drobenku, kterou posypeme na koláč.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů zhruba 35 minut, do zrůžovění drobenky a okrajů těsta.

Total Page Visits: 2 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.