Novinka: Játrová paštika ve střívku.

Máte rádi játrovou paštiku? Dávám jednoduchý recept.


0,5 kg prorostlého bůčku

0,3 kg podbřišku nebo laloku

0,30 kg syrových vepřových jater

3 starší rohlíky,

strouhanku na zahuštění

1 velkou cibuli

2-3 stroužky česneku

hrstka majoránky

sůl a pepř

trochu vývaru na zředění

vepřová střívka


Do vroucí vody dáme vařit kousek bůčku i s podbřiškem nebo lalokem. Uvařené maso, cibuli, česnek a  rohlíky pomeleme na co nejmenší desce (šajbě) 2 až 3 x.

Přidáme majoránku, ochutíme solí i pepřem a dáme pomletá játra. Vše důkladně zamícháme. Pokud se vám to zdá řídké, přisypete strouhanku nebo naopak zředíte vývarem a narážečkou plníme střívka, která se vloží do vývaru a při teplotě 80 °C se nechají povařit aspoň 20 minut.

Pokud nemáte střívka, můžete paštiku dát do sklenic a zavařit.


Shlédnutí: 12

Jeden komentář u “Novinka: Játrová paštika ve střívku.

  1. Takové jsem jedl v Polsku, teda ve střívku a byly super.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *