Pečený bůček a cuketové zelí

Počet porcí: 2 porce

doba přípravy: cca 5 hodin

Suroviny:
400 g vepřového bůčku
1 cibule
4 stroužky česneku
sůl
pepř
celý kmín
1 lžička sladké papriky
1 lžíce sádla


Cuketové zelí:
cca 20 cm cukety
100 g slaniny
1 menší cibule
sůl, pepř
celý kmín
1 syrový brambor
1 lžička cukru
1 lžička octa


Postup přípravy receptu:
Buček osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, kmínem a sladkou paprikou.
Vložíme do pekáčku, kde předem nakrájíme cibuli, podlijeme trochou, cca 2 dl vody, přikryjeme alobalem, nebo druhým pekáčkem.
Pečeme cca 4-5 hodin, nejlépe přes noc na 100 stupňů . (můžeme použít i pomalý hrnec)

Cuketové zelí:
Cuketu oloupeme, zbavíme jadřinců a nahrubo nastrouháme.
V hrnci rozškvařím slaninu, na ní cibuli a přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu. Osolíme ji, opepříme a okmínujeme.
Dusíme zhruba 10 minut, pak nastrouháme syrový brambor a ještě pár minut vaříme.
Nakonec přidáme cukr a ocet .
Podáváme nejlépe s knedlíkem. Může být bramborový, nebo houskový
Total Page Visits: 4 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.