Flank steak

Počet porcí: 1 porce

Doba přípravy: 10- 20 min


Suroviny:
200-300 g hovězího pupku
sůl
pepř
olivový olej

zelenina, popřípadě brambory jako příloha


Postup přípravy receptu:
Maso osušíme a před tepelnou úpravou necháme cca 2 hodiny, aby měl pokojovou teplotu.
Pak je z obou stran potřeme olivovým olejem.
Suchou pánev, nejlépe litinovou pořádně rozehřejeme.
Na rozpálenou pánev vložíme steak a z jedné strany pečeme 4 minuty, z druhé strany taktéž 4 minuty. Záleží, jak moc propečený steak chceme. Pokud chceme krvavější, stačí z každé strany 3 minuty.
Zahřejeme si troubu.
Hotový steak zabalíme do alobalu a vložíme do vyhřáté, již vypnuté trouby zhruba na 10 minut.
Po 10 minutách steak rozbalíme a teprve osolíme a opepříme.

Podáváme s opečenými bramborami a zeleninou podle chuti.



Total Page Visits: 35 - Today Page Visits: 2

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.