Maso na česneku

Maso na česneku můžeme připravit jak z hovězího, tak z vepřového masa. Maso můžeme nakrájet buď na plátky, nebo na menší kousky, které osolíme a opepříme. Na sádle (oleji) si zpěníme cibulku a když krásně zesklovatí zasypeme ji mletou sladkou červenou paprikou a promícháme. Přidáme maso orestujeme a pak podlijeme a dusíme do měkka. Když je maso měkké přidáme  rozdrcený, nebo propasírovaný česnek – alespoň hlavičku – podle chuti a sosík dochutíme, můžeme i trochu zahustit. Česnek se přidává těsně před ukončením vaření, protože tepelnou úpravou se ničí živiny. Před propasírováním, rozdrcením česneku z něho vyndáme „srdíčko“ (klíček, který prochází středem stroužku česneku), česnek pak je snáze stravitelnější. Výborný je k takto připravenému masu špenát a bramborový knedlík nebo gnocchi.


Total Page Visits: 115 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.