Dnes je

Dělení vepřového masa a jeho využití

Chtěl bych vám ukázat, jak v domácích podmínkách porcuji maso a co s něj dá všechno udělat.


Krkovička je vhodná na pečení, grilování, smažení, uzení 


 

Plec je vhodná na pečení, grilování, smažení, vaření, mletí (sekaná, karbanátky) a pokud se udělá roláda je výtečná vyuzená.


Kotletka je vhodná na grilování, opékání, rožnění, smažení, výroba špízů, jen k uzení se moc nepoužívá – je to málo šťavnaté


Bůček je vhodný k pečení, dušení, grilování, výroby rolád, na sekanou a hlavně k uzení.


Kýta je vhodná na smažení, rožnění, příprava minutek, medailonků, špízů, nudliček a pokud se vyudí celá…


Panenka je vhodná steaky, minutky, medailonky a já ji občas vložím do sekané


Koleno zadní pečení, uzení, vaření – příprava huspenin, tlačenek


 

Lalok je vhodný na vaření – základ zabíjačkových specialit a na určitý typ klobásek a paštik.


Sádlo je na škvaření a na vyuzený špek


Omluvte řezníka – amatéra za provedenou pitvu. Případné poznámky, prosím do komentáře.

Počet zhlédnutí stránky 61

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Rolovat nahoru