České buchty s povidly

Počet porcí: 1 menší pekáček

Doba přípravy i s kynutím cca 90 min


Suroviny:

2 hrnky polohrubé mouky
1 a půl hrnku hladké mouky
1 hrnek vlažného mléka
půl kostičky droždí
1 vajíčko
1 dcl olej
3 lžíce pískového cukru
1/4 lžičky soli
povidla do buchet
máslo, nebo hera na potírání buchet a pekáčku

mletý cukr na posypání.


Postup přípravy receptu:
Z vlažného mléka, droždí a lžičky cukru uděláme kvásek, který přikryjeme.
Do mísy nasypeme přes síto obě mouky, těsto osolíme, přidáme vajíčko, olej a cukr.
Promícháme vše vařeškou a přilijeme kvásek.
Těsto vařechou promícháváme dohladka.
Hladké těsto malinko posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo asi na půl hodiny kynout.
Z vykynutého těsta ubíráme lžící kousky, které na pomoučněném vále zmáčkneme a plníme povidly. (mákem, tvarohem)…
Každou uzavřenou buchtu vkládáme do vymazaného pekáčku vedle sebe a každou buchtu hned pomažeme herou.
Když pekáček zaplníme, vložíme ho do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme zhruba 40 minut. Sledujeme barvu buchet.
Total Page Visits: 61 - Today Page Visits: 2

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.