Medovo-česnekové kuře

Kuře naporcujeme, jednotlivé kousky osolíme a prošpikujeme kousky česneku. Já dávám kuře před samotným pečením na chvilku povařit – je pak úžasně měkkoučké. Takže jednotlivé osolené kousky kuřete naskládáme do kastrolu a zalijeme trochou vody a pod poklicí  dusíme  cca 20-30 minut. Mezitím si připravíme marinádu, kterou budeme kuře potírat. Marinádu si připravíme z oleje, sojové omáčky, worchesteru, medu, mleté papriky, pepře, prolisovaného česneku, citronové šťávy, soli, ale pozor sojovka je slaná. Já marinádu ochutnávám a podle chuti přidávám potřebné ingredience. Kdo má rád pikantní může přidat chilli. Marinády je potřeba udělat trošku víc, aby se krásně potřely jednotlivé kousky kuřete a ještě zbylo na potírání během pečení. Kuře naskládáme do pekáčku, potřeme marinádou a lehce podlijeme trochou vývaru ve kterém jsme kuře povařili a dáme péct. Během pečení kuře potíráme zbylou marinádou, podle potřeby podléváme vývarem a ke konci pečení můžeme přidat zeleninu (nakrájenou cibuli, papriku, žampiony…) a plátečky másla….

Total Page Visits: 103 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.