Gulášovka

300 g hovězího nebo vepřového masa
1 cibule
olej nebo sádlo
česnek podle chuti
majoránka
1 kapie
sůl a pepř
1 vývaru ( i více podle potřeby )
5 středně velkých brambor
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce uzené papriky
máslo a hladká mouka na jíšku


Na oleji nebo sádle orestujeme cibuli a přidáme nakrájené maso , osolíme a opepříme , posypeme paprikou a chvíli restujeme za stálého míchání, pak zalijeme vývarem a vaříme maso doměkka. Přilijeme jíšku , přidáme majoránku , česnek a na jemné proužky nakrájenou kapii. Do hotové polévky přidáme uvařené nakrájené brambory a nasekanou petrželku.

Total Page Visits: 33 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.