Chleba z domácí pekárny

 

 

 

–250 g polohrubé mouky

125 g hladké mouky

125 g žitné mouky

300 ml. vlažné vody

1 kl. soli

1 kl. drceného kmínu

1 kl. sušených droždí

1 kl. octu

Dle chutí osmažená vychladlá cibule, česnek, sušené rajčata, olivy atd.., co kdo má rád. Všechny suroviny dáme do pekárny a nastavíme program těsto. Samozřejmě kdo nemá pekárnu může udělat klasickým způsobem v míse. Po vykynuti s těsta vytvarujeme pecen, dáme na plech s pečicím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme kynout 20 min., pak pecen shora nařízneme, potřeme vodou a dáme do rozehřáté trouby na 190°C a pečeme cca 30 min. Po upečení horký chleba pomažeme máslem, aby se leskl.

Total Page Visits: 2 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.