Jak připravovat brambory

Nejlepší jsou pečené brambory ve slupce. Zachovají si tak mnoho ochranných látek jako u syrových, zatímco oškrábané brambory jsou už méně hodnotné a vaří se ve vodě pouze na jaře, kdy začínají klíčit a odvar se vylévá, ale existuje i střední cesta, kdy se brambory vaří v páře a tak se odvar velice cení jako základ do hustých polévek

Co víme o bramborách?

Brambory  jsou nejen potravina sytící, která dodává  sílu k práci  obsaženým škrobem, nýbrž jsou pro obsah nerostných látek  a vitaminů, hlavně protikurdějového vitaminu C, také důležitá  potravina  ochranná. O tom, kolik z těchto ochranných látek z bramborů se pro výživu  zachová, rozhoduje mimo správné  uložení především kuchyňská příprava a úprava,  které  je proto třeba věnovat promyšlenou péči.

zdroj:tipkucharka

Shlédnutí: 2

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *