Jak připravit špenát

Přebraný a očištěný špenát pečlivě propláchneme a krátce spaříme ve vařící vodě (při spařování špenátem mícháme, aby se stejnoměrně spařil).
Spařený špenát vychladíme studenou vodou, necháme okapat, pečlivě vymačkáme a jemně umeleme.


Do horkého tuku nasypeme oloupanou, jemně nakrájenou nebo nastrouhanou cibuli, mírně ji osmahneme, přidáme prosátou hladkou mouku
a připravíme světlou zásmažku.


Zásmažku zalijeme chladným vývarem pečlivě rozšleháme, uvedeme do varu a zvolna vaříme za občasného prošlehání nejméně 20
minut. Do povařené zásmažky rozmícháme připravený špenát, přidáme česnek jemně utřený se solí, čerstvě mletý pepř, podle potřeby
přisolíme a krátce (asi 10 minut) povaříme (podusíme). Během varu pokrm občas promícháme.
Do hotového špenátu rozmícháme syrové vejce.


(Použijeme-li zmrazený špenát, vložíme jej
přímo do zásmažky, v ní rozpustíme, rozmícháme a krátce povaříme.)

Shlédnutí: 20

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *