Vepřové závitky

Plátky vepřového masa (kýta, pečeně) naklepeme na tenko. Každý plátek osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, posypeme nadrobno nakrájenou cibulkou a poklademe tím co kdo má rád…. slaninka, natvrdo uvařené vajíčko, okurka, paprika, klobáska….. Plátek stočíme – ovážeme nití a každý závitek obalíme v hladké mouce.  Na oleji orestujeme cibuli, na kterou vkládáme připravené závitky spojem dolů. Závitky necháme ze všech stran zatáhnout, podlijeme vodou a dusíme pod poklicí za občasného podlévání do měkka. Když jsou závitky měkké vyjmeme je z kastrolu a necháme zchladnout, abychom je mohli “vymotat” z nití, které je držely pohromadě. Mezitím si doděláme omáčku nebo sosík – podle toho, zda chceme závitky s omajdou k rýží, nebo knedlíkům anebo jen se sosíkem k bramborům či bramborové kaši. Závitky již bez nití vložíme zpět do kastrolu, aby se prohřály a můžeme servírovat. Závitky se dají dělat i z hovězích plátků, pak je lepší použít na dušení papiňák.

Total Page Visits: 50 - Today Page Visits: 3

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.