Velikonoční hlavička (nádivka)

Oblíbená velikonoční nádivka – neboli hlavička – budeme potřebovat
10 rohlíků, které nakrájíme na kostičky, trochu zalijeme vývarem, ve kterém se vařilo uzené a vepřové masíčko – nejraději  vepřový bůček. Měkké uvařené masíčko také prokrájíme na malé kousky a přidáme k rohlíkům. Dále  přidáme 11 žloutků a z bílků vyšleháme sníh, který přidáme až těsně nakonec. Do směsi rohlíků a masíčka přidáme bylinky dle chuti (medvědí česnek, petrželovou nať, někdo dává kopřivy nebo pórek) a dochutíme solí a pepřem a nakonec vmícháme sníh z bílků. Do vymazeného a strouhankou vysypaného pekáče přendáme směs a pečeme. U nás k hlavičce máme rádi salát z kyselých okurek – okurky nastrouháme na jemno, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, cukr a trochu nálevu z okurek.



 




 
Total Page Visits: 6 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.