Jahodové knedlíky s jahodovou omáčkou

asi 400 g polohrubé mouky
špetka soli
1/2 kostky droždí + trošku cukru
1 vejce
vlahé mléko dle potřeby (asi 150 ml)
500 g jahod ( trochu jahod si necháme na omáčku)
cukr podle chuti
tvaroh na strouhání
máslo



Mouku prosejeme do mísy, smícháme se špetkou soli a doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme ho špetkou cukru a zalije troškou vlahého mléka. necháme asi 5 minut vzejít, pak přidáme vajíčko (pokojové teploty) vlahé mléko a dobře propracujeme těsto. necháme vykynout 1 hodinu. Pak si těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na stejné kousky, do každého zabalíme jahodu a vložíme do vroucí vody. Vaříme 5 minut. Pro jistotu zkusíme jeden knedlík, roztrhneme ho dvěma vidličkami a zkontrolujeme zda není uvnitř syrový. Pak ostatní knedlíky vyndáme a do každého píchneme vidličkou, aby vyšla pára.



Jahody, které jsme si dali stranou rozmixujeme s cukrem a trochu prohřejeme. Na talíř nalijeme omáčku, naklademe knedlíky, posypeme tvarohem, cukrem a polijeme máslem.

Total Page Visits: 33 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.