Kynutý houskový knedlík

250 g pol. mouky
250 g hrubé mouky
250 ml . mléka
0.5 kostky droždí
1 vejce
1 kl. solí
1 houska
1 kl cukru


Nejdříve si připravte kvásek. Droždí rozmíchejte s trochou mléka a se lžičkou cukru, aby vám vznikla řídká kašička a takto připravený kvásek nechte na teplém místě zhruba 5 minut vzejít.

Ve velké míse smíchejte polohrubou mouku s větší špetkou soli, větší část mléka, vajíčko a připravený kvásek. Těsto můžete vypracovat ručně nebo v robotu, což vám ušetří čas.

Do těsta přidejte nakrájené housky a důkladně zapracujte. Hotové těsto nechte kynout na teplém místě 30 až 45 minut.
Uděláme šišky a vaříme v osolené vodě 12 min. z každé strany a po uvaření se šišky propíchají aby odešla pára.

Shlédnutí: 31

Jeden komentář u “Kynutý houskový knedlík

  1. Dobra rada, ale chtelo by to i recept na jine knedliky. Ovocne jsem tady uz videla. Predem diky. Alena

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *