Dnes je

CELEROVA POLÉVKA S NUDLEMI

V` hrnci uvaříme asi 3 dkg na kostky nakrájené petržele, 3 dkg nakrájeného celeru, 3 dkg póru a potřebné množství vody. Když zelenina změklá, zahustíme polévku světle zlatou jíškou, upravenou z másla a jemné mouky. Povařenou, zahoustlou polévku pak procedíme a přidáme do ní 1 větší, na křenovém struhadle, jemné ustrouhaný celer a lžíci solí. Polévku vaříme ještě asi dvacet minut volně na okraji plotny až jest celer měkký. Zvláště ve vařící osolené vodě uvaříme do měkka nudle z půl vajíčka. Uvařené nudle, na sítě studenou vodou prolité, přidáme k polévce se lžíci strouhaného sýra parmezánského a okořeníme několika kapkamí Maggiho polévkového koření.

Počet zhlédnutí stránky 32

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Rolovat nahoru