Pikantní vepřové kotlety

2 kotlety bez kosti
sůl a pepř
2 stroužky česneku (prolisovaný)
malá čili paprička zbavená semínek
sojová omáčka
1/4 lžičky sušeného zázvoru
lžička hořčice
olej
cibule
asi 1 deci červeného vína
lžička protlaku
lžíce hladké mouky
vývar podle potřeby


Do misky dáme olej, česnek, nadrobno nasekanou čili papričku, hořčici, zázvor, sojovou omáčku a promícháme. Kotlety naklepeme a na několika místech nařízneme,osolíme a opepříme ,obalíme v marinádě a dáme do misky s víčkem. Necháme přes noc v ledničce.
Pak na oleji zpěníme cibuli, přidáme kotlety a opečeme z obou stran, pak podlijeme vínem a necháme alkohol odpařit. Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme zbylou marinádu, protlak, promícháme a necháme trochu vysmahnout. Pak poprášíme moukou, zalijeme vývarem a provaříme. Nakonec přecedíme, aby omáčka byla hladká.

Total Page Visits: 46 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.