Candát s holandskou omáčkou a opečenými bramborami

( 2 porce )
2 porce candáta
sůl, pepř, drcený kmín
citron
máslo
Candáta pokapeme citronem, osolíme, opepříme a trochu posypeme drceným kmínem. Opečeme na másle nejdříve kůží dolů.
Brambory
6 brambor středně velkých
sůl
2 snítky rozmarýnu
petrželka
olej
česnek podle chuti


Brambory uvaříme ve slupce. Omyjeme je , dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme rozmarýn. Uvařené oloupeme , nakrájíme, a dáme na rozehřátý olej na pánev, osolíme, přidáme prolisovaný česnek a opečeme, nakonec promícháme s čerstvou nasekanou petrželkou.


Holandská omáčka
3 žloutky
sůl a pepř
120 g másla
lžička citronové šťávy
3 lžíce smetany


Žloutky šleháme metlou nad párou, pozor, aby se nádoba se žloutky nedotýkala horké vody, žloutky by se uvařily ! K žloutkům postupně přidáváme nakrájené máslo, sůl, pepř, citronovou šťávu a stále pilně šleháme, přidáme smetanu. Šleháme do zhoustnutí. Vše je hotovou během chvilky.


Celý pokrm naservírujeme na nahřáté talíře , ozdobíme kolečkem citronu a petrželkou.

Total Page Visits: 2 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.