Pečenáče ze pstruha

4 filety ze pstruhů

sůl

hladká mouka

vejce

strouhanka na trojobal

sádlo na smažení


Nálev:

2 velké cibule

2 stroužky česneku

divoké koření (10 kuliček celého černého pepře, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření)

500 ml octa 8%

1,5 l vody

sůl, cukr


Svaříme vodu s octem, vydatně osolíme,
lehce osladíme, přidáme cibuli nakrájenou
na půlkolečka, plátky česneku a divoké koření
(celý pepř, nové koření a bobkový list). Ochut-
náme,  a pokud není nálev dost kyselý a slaný,
ještě ho dochutíme.


filé přepůlíme, důkladně osolíme, obalíme v klasickém
trojobalu (v hladké mouce, vejci a strouhance)
a osmažíme na sádle dozlatova.


Usmažené porce pstruha necháme oschnout
na ubrousků a ještě vlahé vložíme do zavařovací sklenice a zalijeme lákem i s cibulí a česnekem a
necháme pečenáče alespoň týden odležet.
Podáváme je i cibulí z láku.

Total Page Visits: 4 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.