Plněný paprikový lusk s rajskou omáčkou

Suroviny pro 4 osoby:

8 bílých paprikových lusků

300 g mletého masa (150 g tučného vepřového a 150 g libového hovězího)

1 hrnek uvařené rýže

2 stroužky utřeného česneku

sůl, pepř,

3 vejce

trochu strouhanky

drcený kmin

vývar nebo voda


na rajskou omáčku:

100 g krupicového cukru

2 rajské protlaky (asi 230 g)

1,5 l hovězího vývaru,

150 g hladké mouky

2 cibule

5 lžic octa

koření (celý pepř, bobkový list. nové koření)
sůl

1 lžíce másla

100 g sádla


na rýží:
2 hrnky jasmínové rýže

1 cibule,

1-2 lžíce másla

necelý litr vody nebo vývaru

sůl, pepř


Paprikové lusky omyjeme jen svrchu (uvnitř
je nemyjeme, zůstala by v nich voda), odkrojíme vršky se stonky a zbavíme semenniku.
Do mísy dáme mleté maso, vejce, sůl, pepř a drcený kmín. Rukou umícháme masovou směs, přidáme k ní vařenou rýží a lehce zahustíme strouhankou. Směsi naplníme lusky, dáme je do pekáčku, podlijeme vodou nebo vývarem nebo a pečeme v troubě předehřáté na
160 „C asi 25-30 minut.


rajská omáčka:
Na sádle orestujeme dozlatova nakrájenou cibuli. Přidáme rajský protlak. lehce osmahneme, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme
vývarem. Můžeme přilit i šťávu z upečených paprik. Přidáme sůl, ocet, divoké koření a necháme asi 20 minut provařit.
Teprve pak omáčku dochutíme cukrem.

Total Page Visits: 10 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.