Vepřové nudličky na pepři

Shlédnutí: 1

cca 400 g vepřové plece, popřípadě libové krkovice, 1 cibule, malý kousíček másla, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička barevného pepře, 1 menší brambor, sůl, mletý pepř. Měla být i rýžová smetana, ale tu jsem nikde neviděla, tak je to bez smetany.

Máslo rozehřejeme a přidáme na něj nakrájenou cibuli. Smažíme ji do růžova, přidáme osolené a opepřené maso nakrájené na nudličky, ze všech stran ho opečeme, přidáme dijonskou hořčici, promícháme, na jemno nastrouhaný syrový brambor a zalijeme 1/4 litrem vody, přidáme v čajovém vajíčku pepř a dusíme do měkka. Podle potřeby promícháváme, protože brambor se malinko připaluje.

Když je maso měkké, vyjmeme pepř a děravou naběračkou maso a šťávu promixujeme . Maso vrátíme zpět, taky několik kuliček pepře a ještě minutku vše provaříme. Podáváme s vařeným bramborem

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.