Lasagne s mletým masem, cuketou a žampiony

1 balíček těstovin lasagní
sůl a pepř
500 g mletého masa ( vepřové a hovězí )
1 plechovka rajčat
tymián
česnek
1 cibule
trocha oleje
1-2 malé cukety
6 hnědých žampionů
parmazán
Bešamel:
asi 50 g másla
2 lžíce hladké mouky
1/2 l mléka
sůl



Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme nasekaný česnek. Pak přidáme plechovku rajčat a tymián.
Těstoviny namočíme na 10 minut do teplé vody.



Uvaříme si bešamel:
Do kastrůlku dáme rozehřát máslo a přidáme mouku, uděláme jíšku, přidáme mléko a osolíme. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí a přidáme nakrájené žampiony.
Na dno zapékací mísy stejnoměrně rozetřeme bešamel, pak poklademe lasagně, pak masovou směs a na ni na tenké plátky nakrájenou cuketu, znovu bešamel, lasagně, masovou směs, cuketu, stále střídáme vrstvy. Zakončíme lasagněmi, potřeme bešamelem a posypeme nastrouhaným parmazánem. Zapečeme.

Total Page Visits: 36 - Today Page Visits: 2

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.