Vepřová panenka s mrkví a žampiony

Shlédnutí: 1

Počet porcí: 2 porce

doba přípravy: 30 min
Suroviny:
200 g vepřové panenky
2 středně velké mrkve
4 menší žampiony
1 lžička másla
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
tymián
rozmarýn
Poostup přípravy receptu:
Panenku nakrájíme na tenší plátky a dlaní ji stlačíme.
Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a rozmarýnem.
Maso vložíme do misky a přidáme lžíci olivového oleje a necháme stát cca 1 hodinu.
V nepřilnavé pánvi roztopíme máslo, přidáme panenku, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a asi 10 minut opékáme, panenku obracíme.
Pak přidáme na plátky nakrájené žampiony a ještě asi 5 minut opékáme, až žampiony mírně změknou.
Směs podlijeme troškou vody, nebo vývarem a už jen krátce provaříme.
Podáváme s bramborovou kaší.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.