Dnes je

Tatarák

Suroviny:
800 g zadního hovězího
starší chleb na topinky
najemno nakrájená šalotka nebo cibulka
kvalitní kečup
drcený kmín
4 žloutky
worchester
plnotučná hořčice
sladká paprika
pálivá paprika

sůl a pepř
1 hlavička česneku na pomazání topinek
sádlo na smažení


Řádně  očištěně a vychlazeně maso dvakrát umeleme na mlýnku na maso. Rozdělíme je na 4 porce.
Z každé porce vytvoříme bochánek, který dáme na talíř, uděláme uprostřed malý důlek a vyklepneme do něj žloutek a připravíme veškeré ingredience, které si hostě sami vmíchají do masa podle chuti. Tatarák podáváme s osmaženou topinkou potřenou česnekem a posolenou.


Krajíce chleba smažíme ve vyšší vrstvě sádla z obou stran dozlatova a ihned po vyndání osolíme.

Počet zhlédnutí stránky 104

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Rolovat nahoru