Dnes je

Salát z červené řepy

Malym kartáčkem na nádobí čistě Omyjeme červenou řepu. naklá-
dačku, kořeny okrájíme a řepu ve dvou vodách vypereme. Pak ji dáme
do osolené v-ařicí vody do měkka uvařiti. (Zeleninu dáváme vždy do
vařící vody vařiti, nebot jest chutnější.) Uvařenou měkkou, ještě hor-
kou řepu oloupeme a na koláčky nakrájíme; do kamenného hrnce dá-
me vrstvu nakrájené řepy, trochu fenyklu neb anýzu, na tenké kč láčky
nakrájeny křen, pak opět vrstvu řepy S anýzem, křenem atd… až máme
všechnu řepu naloženou. Na ni pak nalijeme dobrý vinný ocet a osolí-
me; nechceme-li ji míti příliš kyselou, pak -přidáme trochu -vody“, co se
v ní řepa vařila.


Výňatek z knihy Zlatá úsporná kuchařka od Stanislava Kuchaře z roku 1944

Počet zhlédnutí stránky 14

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Rolovat nahoru