Dnes je

Hovězí guláš s houbami a kapií

asi 750 g hovězí kližky
asi 3 cibule
kousek špeku
sádlo
sůl a pepř
mletá paprika
troška čili nebo kajenského pepře
protlak
česnek
majoránka
hovězí vývar
hrnek sušených hub předem namočených
1 kapie



Do hrnce dáme nakrájený špek, až pustí tuk přidáme nakrájenou cibuli a kousek sádla, orestujeme a přidáme maso, osolíme a opepříme. Za stálého míchání maso restujeme, až se zatáhne, přidáme papriku, koření, protlak, prolisovaný česnek, stálé mícháme a restujeme, pak zalijeme vývarem a dusíme do poloměkka. pak přidáme houby a kapii. Povaříme a přidáme hladkou mouku dobře rozmíchanou v troše vody. Provaříme.

Počet zhlédnutí stránky 11

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Rolovat nahoru