Bratislavská vepřová plec

500 g vepřové plece

sůl

pepř

1 větší cibule

1 lžíce rajčatového protlaku

1,5 Pl hl. mouky

1 dl smetany ke šlehaní

1 kl citrónové šťávy

1 vařená malá mrkev

kousek celeru

1 lžíce hrášku

3 proužky špeku


Na sádle osmahneme do světle růžová nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prošpikované, osolené, opepřené maso, to taky ze všech stran opečeme, ale pozor, ať nespálíme cibuli, přidáme rajčatový protlak, promícháme a mírně podlijeme vývarem nebo vodou. Dusíme maso do měkka, podle potřeby přidáváme vodu, vyjmeme a později nakrájíme na porce. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme trochu citrónové šťávy a zvolna necháme dobře provařit. Během varu nakonec zjemníme smetanou.

Total Page Visits: 35 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.