Dnes je

POLÉVKA ZE ZELENÉHO HRÁŠKU S OSMAŽENOU HOUSKOU

Připravíme si světlou polévku z kostí a zeleniny, nedáme tedy do
ní zeleninu osmaženou. Když jest zelenina v polévce měkká, zahustíme
polévku světle zlatovou jíškou, upravenou z másla a jemné mouky.
Polévku necháme na okraji plotny volně asi 15 minut povařiti. Mezitím
si uvaříme v kastrolku v trochu vařící, lehce osolené vodě 6 dkg zele-
ného hrášku a menší kousek květáku S kouskem másla do měkka.
Uvařený květák drobné usekaný i se zeleným hráškem přidáme do
procezené polévky a okořeníme ji tlučeným květem. Chceme-li míti
polévku jemnější, rozmícháme v hrnečku sladké smetany 1,-2 žloutky
a nežli polévku neseme na stůl, dobře je _v ní promícháme, ale polévku
již nevaříme. Podáváme k ní na menší kostečky nakrájenou, na kousku másla do zlatova osmaženou housku. Před podáním přidáme několik
kapek Maggiho polévkového koření.

Počet zhlédnutí stránky 24

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Rolovat nahoru