Dnes je

Rajská polévka

1 konzerva krájených rajčat (případně čerstvá rajčata), 1 menší mrkev,
1 lžíce másla, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 3 kuličky celého
pepře, sůl, případně cukr, bazalka, česnek, zavářka (těstoviny)
Do hrnce vložit máslo a opražit na něm najemno nastrouhanou
mrkev. Poté přidat krájená rajčata z konzervy a zalít teplou vodou
(nebo pro lepší chuť zeleninovým vývarem), osolit, přidat nové
koření, celý pepř a bobkový list a vařit asi 15 minut. Podle chuti lze
přidat trochu cukru, bazalky či česneku. Zavářku vsypat podle
doby jejího varu. Hotovou polévku posypat čerstvými nasekanými
bylinkami.
Variace: Do kyselejší varianty se místo cukru dává citron, popřípadě
pepř. Není od věci zjemnit polévku smetanou nebo mlékem. Bohatší
na chuť je polévka z čerstvých rajčat. Rajčata se však musí nejprve
vložit do horké vody, aby šla oloupat slupka, a pak vařit v
přiměřeném množství vody, dokud nezměknou. Jednodušší
variantou je vynechat z receptu mrkev a na máslo dát rajský protlak.

Počet zhlédnutí stránky 48

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Rolovat nahoru