Dnes je

Salát okurkový, smíchaný s rajčaty

Jednu prostředně velkou zelenou okurku lehce oloupeme a pak ji
na kruhátku hruběji nakrájíme, tedy na Sihıější plátky nežli při oby-
čejném salátu. Asi 4-6 dobře vyzrálych, červených, tuhých rajských
jablíček oloupeme (přelijeme–li je osolenou vaří-cí vodou, dobře se
sloupnou) a nakrájíme je na tenší kolečka. Na mise Srovnáme vždy
v kruh nakrájenou okurku, vedle menší kruh z nakrájenych rajskych
jablíček, posypeme lehce soli, drobné usekanou cibulkou, přelijeme
dobrým vinným octem, smíchaným asi se čtvrtinou dobrého stolního
oleje a hotový salát posy-peme na povrchu tlučenym pepřem. Nene-
cháme salát, jak se říká, vypotiti, nýbrž jej připravíme před Samym
podáváním a neseme ihned na stůl.

Počet zhlédnutí stránky 10

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Rolovat nahoru