Játrová rýže

Umícháme 2 dkg másla, přidáme 1 žloutek, sůl, trochu pepře, ma-
joránky a stroužek rozetřeného česneku. Potom si připravíme housku,
kterou nakrájíme na lístky, pokapeme 2 lžicemi mléka, nebo vody a
prolisujeme přes žíněné síto. Prolisovanou housku přidáme k utřenému
máslu. 10 dkg jater Omyjeme ve studené vodě a nožem jemně uškra-
beme a přimícháme k ostatnímu. Naposled zároveň se sněhem. Z 1 bílku
zamícháme 6 dkg strouhané housky. Takto připravené těsto protlaču-
jeme přes síto do části vařící polévky a povaříme asi 4-5 minut.

Total Page Visits: 3 - Today Page Visits: 2

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.