Univerzální low carb těsto na pečivo

Shlédnutí: 1

Chuťově nepřekonatelné housky
Pečivo, nám, co žijeme LC životní styl, asi chybí nejvíce. (Aspoň mě jo). Můžete z něj udělat housky, chlebík, všelijaké placky, prostě cokoliv, co vám připomene vaše oblíbené pečivo. A ta chuť… Prostě nepřekonatelná 🙂


SUROVINY
227 g Strouhané mozzarelly, ne v nálevu
56 g Zakysané smetany, nebo Creme Fraiche
100 g Mandlové mouky
50 g Lněných semínek, mletých
3 lžičky Prášku do pečiva
2 ks Vejce



JAK NA TO?
Troubu si předehřejeme na 200°C.

Strouhanou mozzarellu dáme do střední mísy a dáme do mikrovlnky na minutu až dvě rozehřát. Přidáme zakysanou smetanu a vejce a dobře zamícháme. Vydržte, než vznikne jednolitá hmota, chvilku to potrvá.

V druhé míse smícháme mandlovou mouku, mleté lněné semínko, prášek do pečiva a nasypeme k sýrovo-vaječné hmotě. Vymícháme v hladké tužší těsto.

Těsto přendáme do sádlem vymazané formy na housky. Můžete použít i formu na bagety (bude jich méně) nebo formu na mufínky (těch zase bude více a menších). Pečeme 15-20 minut (hodně záleží na troubě).

Po upečení vyndáme z trouby a necháme ve formě ještě 20 minut odpočinout. Pak vyndáme a necháme úplně vychladnout než se zakousneme 🙂

Já si je dala s domácím rybím salátem.

Dobrou chuť 🙂(Tento recept jsem získala ve skupině LC)

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.