Dalamánky

250 ml vlažné vody

150 g bílého jogurtu

1 lžíci rozpuštěného sádla

2 lžičky soli

250 g hl. mouky

150 g žitné mouky

1 lžička cukru

15 g droždí

na posyp hrubá sůl a kmín


Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Hotové těsto propracujeme a rozdělíme na 8-10 stejně velkých kousků. Z každého kousku utvoříme oválek. Dalamánky naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme asi 15 minut v klidu. Pak je potřeme vodou a posypeme soli a kmínem. Každý dalamánek ostrým nožem nařízneme na povrchu třemi řezy viz foto. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 20 minut dozlatova.


 

Total Page Visits: 38 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.